onsdag 1 april 2015

På håret.

Insåg just att jag har mitt myndiga livs första hel- lediga påsklov! Lyxigt. Har jag pysslat? Virkat? Pyntat? Näpp, jag har mest farit runt som ett skållat troll och försökt få lite ordning i huset. Maken och jag (mest maken) har börjat renovera sonens gamla rum. Tanken är att det ska bli ett kombinerat gästrum och kontor. Kontor, gästrum, sa jag till maken, är du inte riktigt klok? Det ska bli ett pysselrum till mig. Ska folk prompt sova över får de väl samsas med lim, garn och symaskin? Skämt åsido. Det kommer att bli skitbra om det blir som jag tänkt... Fast vägen dit känns lång när det är ett lager fiberväv och två lager tapet som ska bort. Fast lite kul är det att se vilka tapeter som satt uppe innan. Ett lager ljusblå från mitten av åttiotalet. Och så ett lager med randig tapet. Brunrandig. Med guldstänk.

Ränder a la Royal poop. Varför liksom?
Snart ett otrevligt minne blott. 
Summan av kardemumman är i alla fall att det i det övriga huset har spridits ett lager med slipdamm som jag fram till dags datum fört en mycket ojämn kamp med. Men nu så!

Något påskpyssla att tala om har det följdaktligen inte blivit. Om man inte räknar med mitt ihopkrafsande av påsk- outfit


På jobbet skulle vi ha lite påsktema sista fredagen före lovet. Barnen fick klä ut sig om de ville och vi vuxna skulle också påska till oss. Kärring är jag ju alla andra dagar så jag tyckte inte jag behövde göra saken värre. Hucklet, katten och kvasten fick stanna hemma. 
Istället piffade jag till håret lite extra😉




Äggen är de som jag visade i ett tidigare inlägg en annan påsk. Kycklingen har jag hittat mönster till i bloggen Skapligt enkelt. Och någon dag ska jag komma på hur jag länkar när jag skriver på plattan!

Ha det gott, och Glad Påsk om vi inte hörs av innan stora äggknäckar- dagen!

Kramar